Körfez

BAE: İsrail İle Anlaşma Sonrası Siber Saldırılara Maruz Kalıyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Siber Güvenlik Birimi Başkanı Muhammed Hamad el Kuwaiti, İsrail ile yapılan normalleşme anlaşmasının ardından ülkesinin siber saldırıların hedefi haline geldiğini söyledi.

Abone Ol

Muhammed Hamad el Kuwaiti, siber saldırıların ağırlıklı olarak finans sektörünü hedef aldığını belirtti ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Ayrıca yetkili, saldırıların başarılı olup olmadığını ya da faillerin tespit edilip edilmediği konusunda açıklama yapmadı.

Abu Dabi yönetimi, bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn'le birlikte Filistin'in yanı sıra birçok Müslüman ülkenin tepkisine rağmen, eylül ayında Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle İsrail ile ilişkilerini resmileştiren karara imza atmıştı.

Dubai'de bir konferansta konuşan yetkili, "İsrail ile ilişkilerimizi normalleştirme anlaşması imzaladıktan sonra BAE'ye karşı büyük bir saldırı başladı." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından BAE'ye yönelik siber saldırılarda keskin bir artış yaşandığını kaydeden Kuwaiti, isim vermedi ancak bölgedeki birçok saldırının İran kaynaklı olduğunu ima etti.

Körfez ülkelerinin en önemli siber güvenlik uzmanlarından biri olarak kabul edilen el Kuwaiti, daha önce yaptığı bir açıklamada, İsrail'in siber güvenlik alanında "çok iyi yeteneklere" sahip olduğunu belirterek iki ülkenin dijital alana yönelik tehditleri engellemek için birlikte çalışacağını dile getirmişti.

Mayıs ayında, siber güvenlik şirketi Proofpoint tarafından yapılan bir ankete katılan BAE merkezli şirket ve kuruluşların yüzde sekseni, geçen yıl en az bir kez siber saldırıya maruz kaldıkları cevabını verdi.

Bu arada finansal hesaplara ve diğer hassas bilgilere erişim sağlamak için kullanılan kimlik bilgisi hırsızlığı ve kimlik avı taktiklerinin en yaygın saldırı türleri olduğu belirtildi.