Muslim Port Haber Merkezi | Fahrettin Uras

Malezya eski Başbakanı Mahathir Muhammed sosyal medya hesabında Fransız Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a tepki gösterdi. Mahathir, 'Diğerlerine Saygı Duy' başlığıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

'Fransa'da bir öğretmenin boğazı 18 yaşındaki Çeçen bir çocuk tarafından kesildi. Katil, Hz. Muhammed'in (sav) karikatürünü gösteren öğretmen tarafından kızdırılmıştı. Öğretmen ifade özgürlüğünü göstermeyi amaçlamıştı!

Cinayeti bir Müslüman olarak onaylayacağım eylem değildir. Ama ifade özgürlüğüne inanırken diğer insanlara hakaret etmenin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu düşünmüyorum. Konuşma özgürlüğünü arkana alıp bir adamı lanetleyemezsin.' dedi.

'Malezya'da Irklar Arası Çatışmalardan Kaçındık'

Mahathir Malezya örneğini verdi Batı'ya ilişkin örnekler verdi: 'Birçok farklı ırk ve dinden insanların bulunduğu Malezya'da, ırklar arasındaki ciddi çatışmalardan kaçındık çünkü başkalarının hassasiyetlerine duyarlı olma ihtiyacının farkındayız. Eğer bu ortamı sağlamasaydık o zaman bu ülke asla barışçıl ve istikrarlı olmazdı.

Sık sık Batı'nın yollarını örnek alırız. Onlar gibi giyiniyoruz, politik sistemlerini benimsiyoruz, hatta bazı garip uygulamalarını bile benimsiyoruz. Ancak sürdürmemiz gereken milletler ve dinler arasında farklı olan kendi değerlerimiz var.

Yeni fikirlerle ilgili sorun, sonradan gelenlerin yeni yorumlar ekleme eğiliminde olmasıdır. Bunlar kurucuların amaçladığı şey değil. Dolayısıyla kadınların özgürlüğü, seçimlerde oy kullanma hakkı anlamına geliyordu. Bugün, erkekler ve kadınlar arasında farklı olan her şeyi ortadan kaldırmak istiyoruz.

Fiziksel olarak farklıyız. Bu, kapasitemizin eşit olmasını sınırlar. Bu farklılıkları ve üzerimize konan sınırlamaları kabul etmek zorundayız. Değer sistemlerimiz aynı zamanda insan haklarının bir parçasıdır.

Evet, bazen bazı değerler insanlık dışı görünüyor. Bazı insanların acı çekmesine neden oluyorlar. Acıyı azaltmalıyız. Fakat bu zorla olmamalı eğer direniş büyük ise.

Bir zamanlar Avrupalı kadınların kıyafet kuralları ciddi şekilde kısıtlayıcıydı. Yüz dışında vücudun hiçbir kısmı açığa çıkmadı. Ancak yıllar geçtikçe, vücudun daha fazla kısmı ortaya çıkıyor.

Bugün küçük bir ip en gizli yeri kaplıyor, hepsi bu. Aslında, Batı'daki birçok kişi belirli plajlarda tamamen çıplak gezebiliyor.

Batı bunu normal olarak kabul ediyor. Ancak Batı, bunu başkalarına zorla kabul ettirmeye çalışmamalıdır. Bunu yapmak, bu insanların özgürlüğünü ve inançlarını kısıtlamaktır.' İfadelerini kullandı.

'Batı Kendi Dinlerine Bağlı Değildir, Macron Medeni Değil'

Malezya'nın önde gelen isimlerinden Mahathir: 'Genel olarak, Batı artık kendi dinlerine bağlı değildir. Onlar sadece isim olarak Hıristiyanlar. Bu onların hakkıdır. Fakat başkalarının değerlerine, başkalarının dinine saygı göstermelidirler. Bu saygıyı göstermek onların medeniyet düzeyinin bir ölçüsüdür.

Macron medeni olduğunu göstermiyor. Hakaret eden okul öğretmeninin öldürülmesi için İslam dinini ve Müslümanları suçlaması çok ilkel bir davranış. Bu olay İslam'ın öğretilerine tabi ki uygun değildir.

Ama din ne olursa olsun öfke insanları öldürür. Fransızlar tarihin seyri içinde milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. Öldürülen bu insanların birçoğu da Müslüman'dı.

Böyle olursa Müslümanlar, geçmişin katliamları için kızgın olma ve milyonlarca Fransız insanını öldürme hakkına sahiptir.

Endonezya Seçimlerinin Önemli Olmasının Beş Nedeni Endonezya Seçimlerinin Önemli Olmasının Beş Nedeni

Ama genel olarak Müslümanlar 'göze göz' yasasını uygulamadılar. Müslümanlar bunu zaten yapmazlar. Fransızlar da yapmamalı. Bunun yerine, Fransızlar insanlarına diğer insanların duygularına saygı duymayı öğretmelidir.

Tek bir kızgın kişinin yaptıklarından dolayı tüm Müslümanları ve Müslümanların dinini suçladığınız için, Müslümanların Fransızları cezalandırma hakkı vardır. Boykot, bunca yıldır Fransızların işlediği yanlışları telafi etmeye yetmez' dedi.