Filistin

İslam Ülkeleri Neyi Bekliyor!

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarının ve insanlık dışı uygulamalarının sürdüğü, Amerika ve Batı kamuoyunun alenen zulümden yana tavır aldığı bir ortamda, olanları kâğıt üzerinde “kınayan” İslam âlemi ise somut bir adım atmaktan imtina ediyor.

Abone Ol

Güney Amerika ülkesi Kolombiya bile İsrail’in Kolombiya büyükelçisini “Özür dile ve ülkeyi terk et” diye kınarken, İslâm ülkelerinden hiçbir somut tepki gelmemesi şaşırtıyor!

Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva, İsrail’in Kolombiya Büyükelçisi Gali Dagan’ın Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro”ya “saygısızlık” yaptığını belirterek, şöyle konuştu: “Evrensel diplomasi tarihi, İsrail’in Kolombiya büyükelçisinin Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’ya yönelik anlamsız kibrini bir milat olarak kaydedecektir. İsrail büyükelçisi, Cumhurbaşkanımız Pedro’nun Filistin’e destek vermesine tepki gösteriyor. Hem insanları yerlerinden ediyorlar hem de kibirli davranıyorlar. Küstahlık ve pislikten başka bir şey değil. Özür dileyin ve ülkeden ayrılın.”

TÜRKİYE, NEDEN SOMUT TEPKİ VERMİYOR?

Türkiye, Mavi Marmara katliamının ardından gerilen İsrail’le ilişkileri 2016’daki “normalleşme” ile onarmaya başlamış ve son dönemlerde de “enerji iş birliği” konusu konuşulur olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayında İsrail Başbakanı Netanyahu’yla New York’taki Türkevi’nde görüşmüş, Türkiye’nin İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zekâ ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalar yapabileceğini belirtmişti.

“ZALİME ZULMÜNDE KUVVET” ANLAMINA GELMEYECEK Mİ?

Bu sene New York’ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Birinci derecede enerji konusu olmak üzere İsrail’le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız. Enerji iş birlikleri bizi çok daha farklı yerlere taşıyabilir” demişti. Siyonist zulme rağmen hâlâ “enerji iş birliği”nin ve diplomatik ilişkilerin sürmesi, “zalime zulmünde kuvvet” anlamına gelmeyecek mi?

(milli gazete)