Suriye rejimi lideri Beşar Esad ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Borisov, dört yıllık modernizasyon planı çerçevesinde Tartus'taki eski limanın yenileneceğini ve yeni bir limanın inşa edileceğini ifade etti.

2017 yılında Rusya ile Suriye arasında imzalanan bir anlaşma ile Tartus limanının kiralanma süresi uzatılmış, Rusya, limanda, aralarında nükleer enerjiyle çalışanların da olduğu 11 savaş gemisi bulundurma hakkına sahip olmuştu.

Öte yandan Rus yetkili Borisov, Suriye ve Irak'tan geçecek bir demiryolu planı da olduğunu ekledi. Böylece Suriye'nin Akdeniz kıyısı ile Fars Körfezi birbirine bağlanmış olacak.

Lübnan’da İkinci Patlatılan ICOM Marka Telsizlerle İlgili Türkiye Detayı Lübnan’da İkinci Patlatılan ICOM Marka Telsizlerle İlgili Türkiye Detayı

İsrail, İran’ın Bölgeye Nüfuz Etmesinden Tedirgin!

Gerek Tartus Limanı gerekse demiryolu projesinin İran'ın Suriye ve Lübnan'daki müttefiklerine silah göndermesini kolaylaştırma ihtimali İsrail'i tedirgin ediyor. İsrail, Hizbullah'ın elindeki 130 bin füze ile işgal altındaki toprakların her tarafını vurabileceğini düşünüyor. İsrail ayrıca İran'ın Suriye'deki müttefiklerine silah göndermesini engellemek için şu ana kadar çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.

Borisov ayrıca Rusya'nın Humus'taki bir gübre fabrikasını restore ettiğini ve kapasitesini artırmak için 200 milyon dolar harcadığını açıkladı. Gelecek aydan itibaren de insani yardım çerçevesinde 100 bin ton tahıl gönderileceğini ekledi.