İşgal ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik olarak sürdürdüğü soykırım savaşında şehit edilenlerin ve yaralananların toplam sayısı 117 bini geçmiş durumda. Bunların %70'ten fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca 10 bin kişinin kayıp statüsünde olduğu ve onların da çoğunun henüz enkaz altında olduğu belirtiliyor.
İşgal ordusunun internet sitesinde bugün yayınlanan iddialara göre, savaşın başlangıcından bu yana yaralanan askerlerin sayısı 28 Mayıs Salı itibariyle 3 bin 617'den 3 bin 643'e yükseldi.
Böylece, bilgilerde değişiklik yapılmasından önceki 24 saat içinde 26 askerin yaralanmış olduğu itiraf edildi.
27 Ekim'de Gazze'ye yönelik olarak kara saldırısının başlatılmasından bu yana yaralanan asker sayısı da 1810'dan 1831'e çıkarıldı. Bu durum, son değişikliğin yapılmasından önceki 24 içinde yaralanan askerlerden 21'inin Gazze Şeridi'nde yaralandığı anlamına geliyor. Diğer 5 askerin nerede yaralandığı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.
Verilere göre, durumları ağır 31, durumları orta 193 ve durumları hafif 38 askerin tedavisinin devam ettiği belirtildi.
İsrail ordusunun, gerçek yaralı ve ölü sayısını açıklamadığı belirtilirken, Kassam Tugayları, ölü ve yaralı sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu iddia ediyor.
Ordunun verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana 290'ı Gazze'deki kara savaşlarında olmak üzere 639 asker ve subay öldü. Ancak işgal ordusunun gerçek sayıları gizlediği bizzat siyonistlerin haber kaynaklarında da dile getiriliyor.
İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın güneydeki Refah şehrine yönelik kara saldırısını derhal durdurmak, "soykırım" eylemlerini önlemek ve Gazze'de felaket halindeki insani durumu iyileştirmek için geçici tedbirler alma emrine rağmen, Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor.
Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "savaş suçları" ve "insanlığa karşı suçlar" nedeniyle uluslararası tutuklama emirleri çıkarma niyetini göz ardı ediyor.
İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik olarak 18. yıldan fazla süredir uyguladığı abluka ile bölgede 2 milyon 300 bin insanın su, gıda ve ilaç krizi yaşamasına sebep olarak onları göçe zorluyor.