Söz konusu haberlerde ve yorumlarda Batı ülkelerinin İsrail’e sınırsız desteğine gençlerin itirazının Batılı politikacıları endişelendirdiği kaydediliyor.
Konuyla ilgili yayınlanan makalelerde ve araştırmalarda gençlerin Filistin davasını destekleyen ve Filistin halkının işgale karşı kendini savunma hakkı olduğunu belirten görüşü benimsemeye başladıkları ifade ediliyor.
Batı medyası ayrıca Batı ülkelerinin demokrasi ve insan hakları konularında uyguladığı çifte standardın gençler tarafından fark edildiğine dikkat çekiyor.
İngiliz Guardian gazetesinde konuyla ilgili yayınlanan bir makalede 20 yıl önceki gençler için dünyadaki en dikkat çekici olayın Irak’ın işgali ya da Güney Afrika’daki ırkçılık olması gibi bugün de 25 yaşından daha küçük gençler için dünyadaki en simgesel olayın Gazze Şeridi’nin her gün bombalanması olduğu belirtildi.
Aditya Chakrabortty imzasıyla yayınlanan makalede, Gazze’deki savaşın İngiltere’de siyaseti ve toplumu şekillendirdiği, son haftalarda gençlerin ayağa kalktığının görüldüğü, 4 bin kilometre ötedeki savaşın İngiltere’de siyaseti ve toplumu nasıl etkilediği konusunun ilgi çekici olduğuna işaret edildi.
Chakrabortty, Londra’nın kuzeyindeki Luton bölgesinde üniversite öğrencilerinin Gazze’deki savaştan nasıl etkilendiklerine değinerek, 17 Kasım sabahı Gazze Şeridi’nde ölenlerin fotoğraflarının telefondan telefona aktarıldığını ve öğrencilerin sınıflardan çıkarak üniversite bahçesinde toplanıp ateşkes isteyen sloganlar attıklarını yazdı.