Hareket, X platformunda yaptığı bir paylaşımda, “Dokuz aydır devam eden abluka ve sürekli bombalama sonucu Gazze çocuklarına verilen zararın tasavvur edilmesi mümkün değildir” dedi.

Hareket acil bir şekilde "ateşkesin sağlanması, çocuklara güvenli erişim ve onlara yardım sağlanması" gerektiğini vurguladı.

Save the Children, aynı paylaşımda, Gazze'deki bir Filistinli annenin tanıklığını aktardı. Anne, "Çocuklar korkuyor, öfkeli ve sürekli ağlıyor" diyor. Annenin ifadesine göre, yetişkinlerin çoğu da korku ve öfke hissediyor ve sürekli ağlıyor.

Hareket, yetişkinlerin bile bu durumu zorlanarak atlatabildiğini belirtip, çocukların bu durumla nasıl başa çıkabileceğini sordu.

Birleşmiş Milletler'in fiziksel ve zihinsel sağlık hakkıyla ilgili en yüksek düzeyde özel raportörü olan Tlaleng Mofokeng, geçtiğimiz Nisan ayında, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden savaşının ardından yıllar boyunca Filistinliler arasında ruhsal hastalıklar ve rahatsızlıklar görülmesi riskine karşı uyarmıştı.

Mofokeng, “Elbette fiziksel yaralanmaları görüyoruz. Fiziksel oldukları için, bir kişi bunların ne kadar ciddi olduğunu tahmin edebilir. Ancak, daha sonra fobi ve diğer ruhsal hastalıklara dönüşecek olan keskin psikolojik acı, gerçekten dikkate alınması gereken önemli bir meseledir” demişti.

'Gazze Ahalisinin %90'ı Ciddi Gıda Güvensizliğiyle Karşı Karşıya' 'Gazze Ahalisinin %90'ı Ciddi Gıda Güvensizliğiyle Karşı Karşıya'

BM verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail işgalinin Gazze'ye karşı yürüttüğü soykırım savaşı sonucu, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 38.983'ten fazla kişi şehit oldu, 89.727 kişi yaralandı, yaklaşık 1,9 milyon kişi yerinden oldu, 10.000'den fazla kişi kayboldu ve sağlık ve eğitim altyapısında büyük yıkım yaşandı. Açlık nedeniyle onlarca çocuk hayatını kaybetti.

Editör: Muslim Port