Uygur Hareketi ve Uygur Araştırmaları Merkezi, soykırım mağduru Uygurların davasına destek oluşturmak için Avrupa Birliği'ndeki temas ve etkinliklerini sürdürdü. Uygur Araştırmaları Merkezi ve diğer Uygur STK örgütleri, Mayıs ayında Doğu Türkistan'ı ziyaret edecek olan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'e, raporunu yayınlaması için çağrıda bulundu.

Güney Kore’de Sıkıyönetim Krizi: Meclis Kararı Boşa Çıkardı Güney Kore’de Sıkıyönetim Krizi: Meclis Kararı Boşa Çıkardı

"Avrupa Birliği, Çin Komünist Partisi'ne (ÇKP) karşı bu mücadelede hayati önem taşıyan dost ve müttefiklerle dolu. Mevcut devamızın ortaklıklarının desteklerini teyit etmek ve yenilerini destekçilerimizi artırmak için fırsatı bulmak, Uygur hareketi çaba harcamaktadır." denildi.

İspanya'da 21 Mart'ta, Uygur Haraketi genel başkanı Rushan Abbas, Uygur Araştırma Merkezi Müdürü Abdulhakim İdris ve 'Ablamı arıyorum ' belgeselinin yönetmeni ve yapımcısı Jawad Mir, Universidad Autónoma de Madrid (UAM) tarafından düzenlenen belgeselin gösterimine katıldı. Burada, yönetmenler Antonio Roviral & Matilde Gurrera ile bir araya geldi.

Paris'te Uygur Enstitüsü Başkanı Dilnur Reyhan, Ulusal Diller ve Şark Medeniyetleri Enstitüsü'ndeki (Inalco) gösterime ev sahipliği yaptı. Ardından da Uygur soykırımı inkar eden bir izleyici tarafından kesintiye uğratılan soru-cevap bölümü düzenledi.

Daha sonra Roma'da Rushan Abbas, Abdulhakim İdris ve Jawad Mir, ABD'nin Vatikan Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde büyükelçiler, diplomatlar ve dini liderlerle birlikte 'In Search Of My Sister' belgeselinin gösterimine katıldı. Açılış konuşmasını, Maslahatgüzar Patrick D. Connell yaptı. Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris, Senato'nun Dışişleri Komisyonu'nda Uygur soykırımıyla ilgili tanıklık verdi . Abbas ve İdris, İtalyan parlamenterlerle birlikte, Maslahatgüzar Thomas Smitham tarafından ABD Büyükelçisinin konutunda da ağırlandı. Daha sonra Rushan Abbas Roma Tre Üniversitesi'nde bir seminer verdi. Roma İslam Kültür Merkezi'ndeki Roma Camii'nde özel bir yuvarlak masa tartışması gerçekleştirildi. Son olarak, Uygur soykırımını vurgulamak için yardım teklif eden Roma Gettosundaki 'Yahudi Soykırımı Müzesi' başkanıyla da bir toplantı yapıldı.

Avrupa'daki son temasların ardından Rushan Abbas şunları söyledi: 'Uygurların durumunu paylaşmaya devam etmek ve milletvekillerini bilgilendirmenin yanı sıra Uygur soykırımının mevcut durumu konusunda kamuoyunu bilgilendirmek biz Uygurlar için hayati önem taşıyor. Bu Uygur soykırımı sona erdirmek için gerekli olan uluslararası kamuoyu doğru bilgi aktararak Çin'e tepki yaratmamıza yardım edebilecek tüm dostlarmıza teşekkür etmek . çalışmalarımızda bize yardımcı olmak için zaman ve enerji harcayan herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Avrupa'daki çeşitli kuruluşlar, senatörler ve bakanlar ile birlikte Avrupa'daki diplomatlarımızı güncel bilgiler paylaşma ve harakete geçirebilme fırsati yaratmak amaçlanmaktadır."

Abbas, uluslararası kamuoyuna yaptığı çağrıda: 'Gelecekte tüm dünya, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP'nin) soykırım rejimi olduğunu kabul etmelidir. Destekçilerimiz her geçen gün tüm dünyada artarak devam ettiğini ve imha ile karşı karşıya olan tüm Uygurlar için eşit hakların garantisi olduğunu tasdik etmeliyiz, bu nedenle bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.