Endonezya Ulusal Afet Ajansı, doğal afette en az 46 kişinin öldüğünü 700 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Eyalet genelinde onlarca bina hasar görürken vatandaşlar panik içerisinde sokaklara akın etti.

Ciranjang'da görevli hükümet yetkilisi Herman Suherman, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada, 20 kişinin öldüğü ve 300 kişinin de yaralandığını söylemiş ancak ölü ve yaralı sayısının artabileceğini dile getirmişti.

Meteoroloji ve Jeofizik Kurumu (BMKG), depremin başkent Cakarta'nın yaklaşık 75 km güneydoğusundaki Ciranjang'da ve 10 km derinlikte meydana geldiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) de Ciranjang şehrinin 18 kilometre güneybatısında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin, 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini aktardı.

Başkent Cakarta'da kısa süreli sarsıntıya neden olan depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Hamas ve El Fetih, Çin'in Arabuluculuğunda Anlaşmaya Vardı Hamas ve El Fetih, Çin'in Arabuluculuğunda Anlaşmaya Vardı

Takımada ülkesinde sık sık deprem meydana gelse de Cakarta'da hissedilmesi nadir bir durum.

Pasifik Havzası'ndaki volkanlar ve fay hatlarından oluşan "Ateş Çemberi" üzerindeki konumu nedeniyle 270 milyon nüfuslu ülke sık sık depremler, volkanik patlamalar ve tsunamilerle sarsılıyor.

Şubat ayında, Batı Sumatra eyaletinde meydana gelen 6,2 büyüklüğünde deprem 25 kişinin ölümüne ve 460'tan fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Ocak 2021'de yaşanan 6,2 büyüklüğündeki deprem Batı Sulawesi eyaletinde 100'den fazla kişinin ölümüne ve yaklaşık 6 bin 500 kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

2004'te yaşanan Hint Okyanusu depremi ve ardından gelen tsunami, çoğu Endonezya'da olmak üzere bölgedeki bazı ülkelerde yaklaşık 230 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.